Idősügyi Infokommunikációs Program

Az Idősügyi Infokommunikációs Program célja az idősek életminőségének javítása, a családtagok idősgondozásból eredő terheinek csökkentése, munkavállalásuk elősegítése, a szociális és egészségügyi ellátórendszer tehermentesítése.

A rendszer működtetése a településenként kialakított diszpécserszolgálat feladata lesz, amely a program teljes időszakéban 1100 fő humán és 250 fő műszaki vagy informatikus végzettségű közfoglalkoztatott bevonásával valósul meg, akik feladataik elvégzéséhez szakirányú képzésen vesznek részt. A közfoglalkoztatási program a Belügyminisztériumk támogatásával, a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. irányításával valósul meg.
A Segítő Kezek Kft. felkérése alapján a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért egyike annak az országosan mindössze 2 felnőttképzéssel foglalkozó szervezetnek, akik képzőként részt vehettek az Idősügyi Infokommunikációs Programban, amely keretében 55 helyszínen 612 fő közfoglalkoztatott számára IKER1 és IKER2 infokommunikációs képzése valósult meg.